Shows

2011 SAINT AMOUR

Posted on February 8, 2011 by margots

2011 SAINT AMOUR

When: November 7, 2010

Where: St. Niklaas

Voor de achttiende editie reist Saint Amour naar de bakermat van de liefde: la bella Italië het land van Berlusconi en la Cicciolina, maar ook: van Catullus en Casanova.Saint Amour kleurt in 2011 azuurblauw en eert de liefde met de voorhoede van de Italiaanse literatuur. Op verschillende plaatsen in België ondermeer in Sint-Niklaas, Aalst en Gent wordt u vergast op een verrassende mix van literatuur, muziek en film over de universele thema’s van liefde en begeerte. Voor een uitgebreid programma:
www.begeerte.be

2011 HONINGBIJ- DIER VAN HET JAAR

Posted on February 21, 2011 by margots

2011 HONINGBIJ- DIER VAN HET JAAR

When: January 1, 2011

Where: St.Niklaas

De honingbij is onmisbaar voor de bestuiving van groenten en fruit en dus ook van groot economisch belang voor de land- en tuinbouw, maar hun aantal verminderd elk jaar. Ook jij kan ervoor zorgen dat bijen het naar hun zin hebben, door zelf bloemen te zaaien.  De inwoners van Sint-Niklaas hebben de honingbij alvast uitgeroepen tot dier van het jaar. Het stadsbestuur gaat dan ook extra aandacht besteden aan het diertje door acties zoals deze tentoonstelling in de verschillende bibliotheekfilialen. www.sint-niklaas.be

2011 DE KAAIHOEVE ZWALM

Posted on February 21, 2011 by margots

2011 DE KAAIHOEVE ZWALM

When: January 1, 2011

Where: Zwalm

In het Provinciaal natuureducatief centrum De Kaaihoeve in Zwalm kan je wandelen in de natuurtuin en leer je ook bij over de natuur, maar ook waterzuivering en zonne-energie.   En in en vooral rond De Kaaihoeve kan je de tentoonstelling ‘Biodiversiteit – alles hangt samen’ bezoeken.
De Kaaihoeve Zwalm open van maandag tot vrijdag www.dekaaihoeve.be

2011 Walviswereld

Posted on March 1, 2011 by margots

2011 Walviswereld

When: January 1, 2011

Where: Vrouwenpolder

Mythologische monsters, de meedogenloze jacht op de walvis, Greenpeace… Een skelet van 22 meter, een bijna echte walvisbaby, communicatie onder water… In de expositie WalvisWereld wordt je meegenomen naar de wereld van de reuzen op aarde. De expositie bevindt zich in het futuristische walvispaviljoen van Waterland Neeltje Jans. Naast de walvis, vind je er ook dolfijnen. www.neeltjejans.nl

HUIS VAN ALIJN

Posted on March 1, 2011 by margots

HUIS VAN ALIJN

When: January 1, 2011

Where: Gent

Een museum over de cultuur van alledag, over de kleine en grote geschiedenissen van het leven. Het Huis van Alijn is een levendig museum dat bekend staat om zijn originele aanpak en gedurfde werking. In het museum staat de cultuur van het dagelijks leven in de 20ste eeuw centraal. In de tijdelijke expo’s komen uiteenlopende onderwerpen aan bod. Een groots verhaal over de dingen die (n)ooit voorbijgaan, meer dan de moeite waard om te ontdekken!

2011 Neetje Jans

Posted on March 7, 2011 by margots

2011 Neetje Jans

When: January 1, 2011

Where: Vrouwenpolder

Ben je dol op mosselen en wil je er eigenlijk wel eens wat meer van weten? Kom dan naar de mosselexpo op Neeltje Jans. Daar worden de geheimen van de mossel onthuld, van de voortplanting tot toepassingen van het mosselslijm in de geneeskunde.
Ontdek de veelzijdigheid van de Zeeuwse mossel.  WWW.neeltjejans.nl

2011 Donderdag Veggiedag

Posted on March 14, 2011 by margots

2011 Donderdag Veggiedag

When: January 1, 2011

Where: Belgie

Eén dag in de week zonder vlees of vis, maar mét veel groenten en fruit. Veggiedag op donderdag. Donderdag wordt zonderdag. Gezonderdag. Donderdag Veggiedag wil ons stimuleren om tenminste één keer per week vegetarisch te eten; een campagne van de vzw EVA, de organisatie die het brede publiek informeert over vegetarische voeding. www.donderdagveggiedag.be

2012 Mercatorjaar

Posted on March 14, 2011 by margots

2012 Mercatorjaar

When: January 1, 2011

Where: Kruibeke

De gemeente Kruibeke en de stad Sint-Niklaas hebben 2012 uitgeroepen tot Mercatorjaar. Op 5 maart 2012 zal het immers 500 jaar geleden zijn dat de beroemde cartograaf in Rupelmonde geboren werd. Zijn imposante beeld is er te bewonderen op het Mercatorplein. En in de graventoren bracht hij 7 maanden in gevangenchap door. In het Mercatormuseum in Sint-Niklaas kan je enkele van zijn originele atlassen, en zijn aard- en hemelglobe bezichtigen. De vzw die opgericht is voor het Mercatorjaar is nu nog op zoek naar een logo. Iedereen kan deelnemen. De ontwerper van het winnende logo ontvangt 250 euro. Meer informatie en het wedstrijdreglement vind je op de website van de stad Sint-Niklaas en van de gemeente Kruibeke.

2011 Verdronken Land van Saeftinghe

Posted on April 11, 2011 by margots

2011 Verdronken Land van Saeftinghe

When: January 1, 2011

Where: Emmadorp

Verdronken Land van Saeftinghe

Ooit was het een gebied van welvarende polders maar door stormvloeden gingen grote stukken land verloren en in de 80-jarige oorlog werden ter verdediging van Antwerpen opzettelijk dijken doorgestoken: het verdronken Land van Saeftinghe. Waden door het uitgestrekte schorgebied in de Westerschelde, geeft een bijzonder beeld van het Zeeuwse oerland: een land van slikken, platen, en schorren doorsneden met geulen. Een excursie is een ware belevenis die in het teken van het zilte landschap staat. Verdronken land van Saeftinghe Emmadorp
www.het zeeuwselandschap.nl

2011 Bijen

Posted on April 11, 2011 by margots

2011 Bijen

When: January 11, 2011

Where: Deinze

We vinden ze misschien soms vervelend, maar bijen zijn ecologisch onmisbaar. De laatste jaren hebben de bijtjes het moeilijk om te overleven. Daarom kunnen we zelf een bijdrage leveren door bloemen te planten zodat de bijtjes voldoende stuifmeel en nectar hebben.   In de Brielmeersen in Deinze leer je alles over deze boeiende beestjes in de gloednieuwe bijenhal.
Bijenhal De Brielmeersen
www.deinze.be